Звичайно повноправними господарками на кухні є жінки. Але наш тато - виключення із правил. Він чудово вміє готовити й любить це робити. А такого смачного рисового супу, що варить мій тато, не виходить навіть у мами. Спочатку тато чистить і миє овочі: морква, лук, картопля
Потім він бере в руки ніж - і починається чарівне перевтілення: морква ріжеться тонкою соломкою, картопля - кубиками, а лук дуже дрібними шматочками нарезается. Тато - теперішній кухар, і ніж у його руках рухається швидко, не встигнеш оглянутися - і все готово! У нашій сім’ї ніхто не їсть м’яса, тому й перші блюда ми готовимо не на м’ясному бульйоні, а на овочевому. Для цього потрібно закип’ятити воду вкастрюле.
Запалюємо газ, каструлю з водою - на грубку. Переходимо до пасерування лука. У розігріту сковороду із пряженим вершковим маслом тато висипає лук. У той час як лук здобуває рум’яний вид, тато коле волоські горіхи й вибирає ядерця вмиску.
Ура! Лук став золотавим і чудово пахне. Додаємо в сковороду з луком індійську спецію - калинджи, морква й горіхи й продовжуємо обсмажувати всі разом, періодично перемішуючи, щоб не пригоряло. Справа allsoch. ru 2001-2005 горить у папиных руках!
Рис уже промитий, перебраний і відкинуть у друшляк, щоб скла зайва вода. Як тільки морква підрум’яниться, рис зсипається в сковороду й перемішується з овочами. От тато додає ще небагато пряженого масла, щоб рис не пригоряв
У той час як обсмажується рис, тато кидає нарізану картоплю в каструлю із закипілою водою. Через мінуту туди ж відправляється вміст сковороди. Аромат у кухні приголомшливий! Перед самим закінченням варіння тато кидає в суп запашний перець горошком і пари лаврових листиків. Після зняття з вогню супу потрібно небагато настоятися
Тато-Чарівник дрібно ріже петрушку й розкладає її по тарілках. Через кілька хвилин ми розіллємо суп, зберемося в стола всією сім’єю й, працюючи ложками, будемо нахвалювати й чудове блюдо, і чудесного майстра, що зумів його приготувати
Збережи - » Тато варить суп ( твір-опис процесу праці) . З'явився готовий твір.