Гріх і чеснота людська | Довідник школяра – кращі шкільні уроки по всім предметам

Гріх і чеснота людська

Не скажу, що я вірю в Бога. Мабуть, я навіть не вірю в нього. Це приходить згодом. Я хочу вірити, пото-му що віруючі люди - самі щасливі люди на зем-лі. Вони знають, що таке істина, що таке любов, що таке гріх і чеснота людська. Я хочу стати счаст-ливой, але не можу. Що для мене Бог? Ні, Бог для мене - не порожнє слово, Бог - це почало

Я хочу, щоб Бог для мене був добрим, але часто Його для мене немає. І мені соромно через це, мені соромно, що я сумніваюся. Що таке гріх? Немає на землі безгрішних людей

Чому? Тому що ніхто не знає, що це таке. Расколышков запитував: «Тварина я тремтяча або право маю?» Я згодна з Достоєвським у тім, що ніхто не має права, крім &copy A L L S o c h. r u Бога, вирішувати долю інших

Никнув-Те не має права вбити вбивцю, красти в злодія. Але гріх неправди? Неправда в порятунок - чи гріх це? Чи грішно ска-зать хматери, що її сина не вбили на війні, а він пропав без звістки? Чи буде чеснотою така правда, якщо мати вмре від туги?

Якщо від горя по вбитому сині вона зненавидить увесь світ і Бога за те, що він дозволив таке? І чи буде гріх сказати неправду, якщо мати бу-дет сподіватися, жити й чекати одного моменту, моменту, коли дитя її повернеться? А раптом, не дочекавшись, перед смертю вона побачить його у своїх снах, у своїх мріях, у своїх думках, думах про нього й умре з посмішкою щастя на вустах? А раптом?

Ніхто не знає, що краще. Ніхто, кро-ме Його. Що таке істина? Самогубство - страшний гріх. А вбити себе в ім’я інших - це гріх або добро-детель?

Вічні питання… Чи настане коли-небудь час, коли людин знайде відповідь на них? Тоді в мене мимоволі виникає питання: що таке розум і чи розумні ми істоти? Душа й розум - це те саме чи ні? Для мене душу - це те, що рветься вгору, а розум - те, що тягне долілиць і не дає душі злетіти, воспарить, пізнати істину

Для мене - це відповідь на питання: чому люди народжуються, живуть, а потім умирають. Умерти - це значить втратитися розуму, що тягне долілиць. От чому душу залишає тіло: її вже ніщо не удержива-ет на землі, і вона несеться вгору, до Бога. Чеснота. Що це таке?

Згадаємо Луку з пье-сы М. Горького «На дні». Чи були чеснотою його розповідь-ки про гарне життя? Адже Актор покінчив життя саме-убивством, тому що казки Луки залишилися казками. Таїнство добра й зла, гріха й чесноти пізнаю я, коли мій розум покине мене, коли я полечу до Бога. А поки в мене є розум, мені дано сумніватися. Чи значить це, що я завжди буду стояти перед вибором - бути або не бути, любити або не любити, вірити або не ве-рить?

Про це знаєш тільки Ти, Боже!

Збережи - » Гріх і чеснота людська . З'явився готовий твір.

Гріх і чеснота людська





Шкільні предмети. Шкільна фізика. Уроки з англійської, французької, німецької мов.